Wat was jouw legitieme redenen om niet te rennen?

Vandaag is het vroeg op. 8 uur vertrekken vanaf Zaanland voor een rondje post bezorgen bij de omwonenden van de Zaanse Schans Loop. We vertrekken zo vroeg omdat we weer op tijd terug moeten zijn om om 10.40 uur mee te doen aan de Zaanlandse Clubkampioenschappen 3200 meter estafette.

Lees meer: Wat was jouw legitieme redenen om niet te rennen?

Groep4 geeft een stokje over

Ondanks dat de koffie van de trainert komt hebben we toch een aardig groepje bij elkaar. Het is zaterdagmorgen 9.00 uur en we verzamelen op de parkeerplaats bij Geversduin. De Oranje Route staat op het programma, ook wel bekend als de Beschutte Route.

Lees meer: Groep4 geeft een stokje over

Loopgekken!

Het was me het weekendje wel. Vanwege de vele DamtotDamloopafspraken doen we het zaterdagochtend rustig aan. Een thuiswedstrijdje in Zaanstad van een kleine 7 kilometer.

Lees meer: Loopgekken!

Solang se kenne lulluh kenne se lopuh

Deze zaterdag lopen we op bekend terrein, de altijd mooie maar zware Oranje Route vanuit Wijk aan Zee. Klein groepje, zonder Zaankanterlopers, vakantiegangers en jubileumfeestvierders.

Lees meer: Solang se kenne lulluh kenne se lopuh

De B(reakfast)& H(igh tea)-run?

De beste ideeën ontstaan in de kroeg. Dus toen de uitnodiging voor de zaterdagrun in de mail zat met daarin de mededeling dat er onder het genot van een drankje in de Fabriek voor een BH-run was gekozen waren de oren (en ogen) gespitst.

Lees meer: De B(reakfast)& H(igh tea)-run?

Veel Onrust in groep 4

Vandaag weer een thuiswedstrijd in het Zaanse vanuit het complex van Zaanland. De Zaanse Parkenloop staat op het programma, een loopje van een kilometer of 12 door de parkjes die Zaandam rijk is. Henk gaat mee op de fiets maar zoon, dochter en schoonzoon to(wanna)be lopen met de oude mannen en de jonge deernes mee. 

Lees meer: Veel Onrust in groep 4

Te hooi en te gras versnellen in de Andere Polder

"We gaan zaterdag voor een rondje door de andere polder van ik denk 14 km+. We vertrekken vanaf de baan om 08.30 uur of iets later, en starten om 09.00 uur of iets vroeger bij de Krokodil. Gezien de vorm van de meeste atleten van Groep 4 heb ik er alle vertrouwen in dat het prima training wordt".

Na een loopsabbatical van 5 weken kan ik het niet maken na deze warme motiverende woorden uit de uitnodiging de training niet te hervatten. Geënthousiasmeerd sta ik met 5 man bij Zaanland klaar voor de zaterdagloop. Bij de Krokodil staan nog 4 man te trappelen. Het is fijn om te zien dat anderen zich tijdens mijn afwezigheid hebben opgeworpen om de nietlopers via de wekelijkse blog te blijven informeren. 

Lees meer: Te hooi en te gras versnellen in de Andere Polder