Leeftijdsindelingen, trainingstijden, op welke dagen, wat wordt wanneer getraind, wie zijn de trainers.

Je vindt het hier.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

2017 03 14 bewijs omtrent het gedrag

In 2016 hebben alle huidige jeugd- en G-trainers een VOG ontvangen. Dit betekend dus dat alle trainers die in aanraking zijn met jeugd- en G-atleten bij AV Zaanland gescreend zijn bij het ministerie. 

Trainingstijden baanatletiek jeugd

Trainingstijden2018 – 2019

Trainingen zullen ten alle tijden starten vanaf de Willy Lust kunststof atletiekbaan gelegen aan de Vincent van Goghweg in Zaandam. De ingang is op het J. A. Laanplein 5 waar je ook ons clubgebouw 'de Laatste Horde' vindt.

In principe wordt er altijd buiten getraind. Bij heel slecht weer kan er in de winter op woensdag voor de mini’s en de C en B pupillen in de gymzalen getraind worden.

•    Trainingstijden pupillen: maandag en woensdag 18.00 – 19.00 uur.
•    Trainingstijden junioren: maandag en woensdag 19.15 – 20.15 uur.

Leeftijdsindeling vanaf 1 november 2018

De jeugd is ingedeeld in groepen, elke groep heeft een naam, zoals mini’s, C pupil, B pupil enz. 

Groep Geboortejaar
Junioren 2000 tot en met 2007
A-pupil 2008 - 2009
B-pupil 2010
C-pupil 2011
Mini vanaf 6 jaar 2012 en later


De jeugd schuift elk jaar of elke twee jaar per 1 november een groep op.  Trainingstijden en trainingsdagen kunnen dan veranderen. Dit wordt tijdig aangegeven door de trainers en via de nieuwsbrief.

In principe wordt er altijd buiten getraind. Bij heel slecht weer kan er in de winter op woensdag voor de mini’s en de C en B pupillen in de gymzalen getraind worden. 

Naast deze trainingen zijn er ook trainingen voor:

Specialisatie trainingenTijd in overleg met trainer
Meerkamp conditie Donderdag 19.00-20.00
Zondag: voor genodigden

Midden lange afstand
Junioren D – C- B 1e jr
Junioren B 2e jaars en ouder


Ma/Wo 17.45 -19.15
Di/Do 18.45 – 20.15
Zondag in overleg

G-groep

AV Zaanland heeft ook een G-groep. De G groep is een groep mensen met een(vorm van) verstandelijke beperking. In deze groep trainen jongens en meisjes, heren en dames 1x per week met elkaar.

Deze groep is een van de trouwste bezoekers van de trainingen. Elke week op de woensdag trainen zij van 19.00 – 20.00 uur

De trainers van deze groep zijn Joke Kelder, Peter Scheyde, Erica Jaape en Piet Heinis. Wil je meer informatie? Bekijk dan de pagina van de G-groep.

Wanneer is er geen trainen?

Tijdens de schoolvakantie is er geen trainen voor de pupillen en junioren. Alle andere trainingen in overleg met de trainers.

Slecht weer is geen reden om een training af te lasten. Wel is het zo dat er bij onweer binnen geschuild wordt en evt. de training afgelast wordt.