Aanvullende trainingen 2016

Voorjaar 2016

Goede voornemens ? Sneller worden in het/de komend(e) jaar/jaren..?
Maak dan kennis met de middenafstanden door een Aanvullende Training !!

Laten we even uit gaan van de gedachte dat je een loper/loopster bent die beter wil. Je loopt nu langere afstanden en staat je mannetje/vrouwtje in een van de loopgroepen bij Zaanland.
Je wilt snellere tijden neerzetten en je PR’s verbeteren, misschien wil je het inmiddels stokkoude clubrecord in jouw leeftijdsklasse aanvallen….je wilt kortom een betere loper/loopster worden en er uit halen wat er in je zit…

Langere afstanden zijn goed trainbaar en met name afhankelijk van je mogelijkheid om daar (veel) tijd voor vrij te maken. Efficiënt lopen, tempogevoel ontwikkelen en niet onnodig energie verspillen zijn de topics voor de langere afstanden. Het ontwikkelen en vasthouden van hogere snelheid bij de midden-afstanden (800-1500 meter) is een ingewikkelder verhaal. Bij de trainingen daarvoor ligt de nadruk naast loopefficiëntie en tempogevoel meer op het handhaven/ontwikkelen van een goede loophouding en looptechniek bij hogere snelheden (en dus verzuring). En bij dat verbeteren van die loophouding en looptechniek is winst te halen voor hen die beter en sneller willen..!!

Evenals vorig jaar is het plan om weer een soort van Aanvullende Training op te starten. Deze trainingen staan open voor alle leden van alle loopgroepen bij a.v. Zaanland die sneller willen worden..

Het idee is om 1 x per week een training (op vrijdagavond) te organiseren waarbij gericht aandacht wordt besteed aan het verbeteren van loophouding en looptechniek van iedere deelnemer. Het worden inhoudelijk gevarieerde baantrainingen waarbij deelnemers een op de persoon gericht programma uitvoeren. Voor de bijbehorende (korte) snelheidstrainingen worden deelnemers ingedeeld in gelijkwaardige groepen.
De trainingen worden verzorgd door Rene Bouwmeester, Jan Bakker en Peter van Doesburg.

Het idee is ook dat deelnemers van deze Aanvullende Trainingsgroep niet de ‘’eigen loopgroep’’ hiervoor hoeven te verlaten. De trainingen zijn ook vooral bedoeld als kennisname met middenafstanden en van betrekkelijk korte duur. De groep start in de 1e week van 2016 en duurt tot eind mei 2016 (mits de baan dan beschikbaar is).

Het plan ziet er als volgt uit:

December 2015:
- inventarisatie van de belangstelling voor deze Aanvullende Training bij leden van Zaanland.
In het bijzonder de leden die afgelopen jaar hebben meegedaan aan de TESTLOPEN van a.v.Zaanland (1000, 1500, 3000, 5000 meter) worden hiervoor van harte uitgenodigd.

Als dit alles je aanspreekt nodigen we je uit om je hiervoor aan te melden door het versturen naar een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Ook kan je je aanmelden via de aanmeldingslijst welke is/wordt opgehangen in het clubgebouw.

Vrijdag 8/1/2016
is de eerste training en tevens de startbijeenkomst; hierbij zullen de persoonlijke doelen van iedere deelnemer kunnen worden ingebracht; op basis hiervan kan een persoonlijk trainingsplan worden gemaakt. Ook zal dan het trainingsprogramma verder worden verduidelijkt.

Informatie over dit plan is te verkrijgen bij de veelal tijdens clubavonden (dinsdag/donderdag) aanwezige trainers René Bouwmeester, Jan Bakker en/of Peter van Doesburg.
Ook kan je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wanneer trainen we?

Wie zijn de trainers?

Jan Bakker Peter van Doesburg
Jan Bakker Peter van Doesburg René Bouwmeester

Meelopen met deze groep?

Kom ook sporten bij AV Zaanland! Ontdek hoe je lid kunt worden.