Aanvullende trainingen

Sneller worden in de komende jaren!

Deze groep bestaat uit een groep atleten afkomstig uit verschillende loop- en baanatletiekgroepen. Het is een aanvulling op je trainingen die je op andere dagen doet. Deze groep staat open voor alle leden van AV Zaanland die sneller willen worden en hun looptechniek en tempogevoel willen verbeteren.

De Instapgroep Middenafstanden wordt getraind door drie enthousiaste trainers.

Wat houdt de training in deze groep in?

Er wordt 1 x per week gericht getraind op het verbeteren van loophouding en looptechniek van iedere deelnemer. Het worden inhoudelijk gevarieerde baantrainingen; voor de bijbehorende (korte) tempo’s/snelheidstrainingen worden deelnemers ingedeeld in gelijkwaardige groepen.
Het beoogde resultaat van de trainingen is dat hiermee gericht kan worden gewerkt aan het verhogen van de basissnelheid van de individuele leden.

De groep start op vrijdag 8-1-2015 aanvang 19:00 uur op de atletiekbaan van AV Zaanland. De trainingen eindigen in mei 2016; 3 nog te organiseren TEST wedstrijden op de baan zijn onderdeel van het trainingsprogramma.
Je kunt nog altijd meedoen, ook als je niet (elke keer) op vrijdag kunt komen.

Het trainingsprogramma wordt samengesteld door Wim van der Poel; tijdens de wekelijkse trainingen staan Jan Bakker, Peter van Doesburg en/of René Bouwmeester voor de groep.