Profiel

Atletiek is een sport voor iedereen. Al vanaf 1933 is Atletiek Vereniging Zaanland een gezellige club waar iedereen vanaf zes jaar op verschillende niveaus kan sporten.

Atletiek Vereniging Zaanland hanteert al jaren het uitgangspunt 'gezond en veilig sporten'. Hiermee wordt bedoeld blessurevrij de atletieksport bedrijven; van recreatief tot strevend naar steeds betere prestaties. De trainers zijn deskundig opgeleid door de Atletiekunie (KNAU) en de vereniging voldoet aan de eisen die de Atletiekunie stelt aan een accommodatie.

Bij Zaanland staan zowel het streven naar goede prestaties als gezelligheid hoog in het vaandel. Voor iedereen is het mogelijk op zijn eigen niveau te sporten en deel uit te maken van de vereniging. Mede door veel jeugdactiviteiten weet AV Zaanland bijvoorbeeld al vele jaren in toenemende mate jeugd aan zich te binden.

Onze atletiekbaan ligt aan de Vincent van Goghweg in Zaandam. De ingang is via het Laanplein, tussen de Westzijde en het benzinestation.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

 

Accommodatie (Willy Lust atletiekbaan)

Willy Lust in actie tegen Fanny (Blankers-)Koen, Den Haag, 11-07-1954
Willy Lust in actie tegen Fanny (Blankers-)Koen, Den Haag, 11-07-1954 (foto © http://www.atletiekhistorici.nl)

"Sinds 3 oktober 2003 draagt de atletiekaccommodatie de naam van Willy Lust. Zaanlandlid Willy Lust deed in de jaren vijftig van de vorige eeuw van zich spreken. Zij was een veelzijdig talent en richtte zich daarom in eerste instantie op de meerkamp. Bekendheid verwierf zij echter vooral door haar prestaties als verspringster en sprintster. Zij veroverde vier Nederlandse titels en nam eenmaal deel aan de Olympische Spelen".
https://nl.wikipedia.org/wiki/Wil_Lust 

Atletiek Vereniging Zaanland beschikt over een moderne kunststofbaan. Tijdens de trainingsavonden is de baan zeer goed verlicht. Verder voldoet het verenigingsgebouw aan de modernste eisen van hygiëne, atletieknormen en gezelligheid. De baan ligt aan de Vincent van Goghweg. De ingang is op het J.A. Laanplein 5 waar ook de kantine 'De Kleine Oranjeboom' te vinden is. De kantine is telefonisch te bereiken onder nummer 075-6311933. Het clubgebouw is alleen telefonisch te bereiken als er activiteiten op de baan plaatsvinden.

Na een ingrijpende verbouwing is bij de officiële heropening in 2013 ons clubgebouw vernoemd naar de naam van houtzaagmolen (type paltrok): De Kleine Oranjeboom (bijgenaamd Het Spintje).

Op de situatietekening, hierboven, van gedempte sloten is te zien dat de molen heeft gestaan op ons terrein in de buurt van de start 1.500 meter (Klik op de afbeelding voor een vergroting).
Het bouwjaar is onbekend doch voor 1706. De molen is gesloopt in 1888. Voor zover bekend zijn er geen foto's van de molen maar wel een ansichtkaart met tekening van Gerrit Mol (copyright Vereniging De Zaansche Molen).

 

2016 09 08 renovatie baan foto René Bloemberg 1

Foto genomen op 8 september 2016 en gemaakt door René Bloemberg

Trainingsinformatie

Voor informatie over het trainingsaanbod, trainingstijden, adverteren, baan- en wegwedstrijden of andere zaken aangaande AV Zaanland kunt u dinsdags en donderdags van 18.00 tot 20.00 uur terecht in de kantine van Zaanland aan de Vincent van Goghweg in Zaandam, ingang via het J.A. Laanplein 5 tussen de Westzijde en het benzinestation. Telefoonnummer van de kantine: 075-6311933.

Correspondentieadres

AV Zaanland
Postbus 1272
1500 AG ZAANDAM

Je kunt ook het bestuur of één van de contactpersonen binnen de club benaderen.

Statuten en Huishoudelijk reglement

De Statuten en het Huishoudelijk reglement van AV Zaanland zijn beschikbaar als PDF-bestand:

Erkend leerbedrijf Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven

AV Zaanland is een SBB erkend leerbedrijf.

sbb beeldmerk fc