Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon/seksuele intimidatie

Onze vereniging staat midden in de samenleving. Met al zijn positieve en negatieve kanten. Seksuele intimidatie is zo’n negatieve kant. De vereniging heeft een verantwoordelijkheid in het lichamelijk en geestelijk welbevinden van haar sporters. Deze verantwoordelijkheid strekt zich uit tot het creëren van een veilig sportklimaat en het bieden van een goede begeleiding.

Voor het bieden van een goede begeleiding is know how vereist. Het bestuur van AV Zaanland is altijd bereid tot een luisterend oor. Wij zijn echter niet opgeleid om professionele hulp te bieden. Daarnaast zouden wij in voorkomende gevallen bevooroordeeld kunnen zijn, bijvoorbeeld omdat wij denken dat we de beschuldigde goed kennen. Daarom is het veel beter om een onafhankelijke vertrouwenspersoon in te schakelen.

Als je met seksuele intimidatie te maken krijgt, is het belangrijk te weten waar je terecht kunt voor hulp, ondersteuning en advies. Voor iedereen in de sport heeft NOC*NSF in al die gevallen een aantal vertrouwenspersonen en adviseurs beschikbaar.

Deze zijn te bereiken via telefoonnummer 0900-2025590 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer op de website van NOC*NSF over vertrouwenspersonen


Vertrouwenspunt Sport

Voor alle sporters en hun omgeving heeft NOC*NSF in samenspraak met de sportbonden het Vertrouwenspunt Sport opgezet. Want naast alle positieve kanten, heeft sport ook een keerzijde. Het gaat dan over afwijkingen van de regels, waarden en normen in de sport. Afwijkingen op het gebied van doping, matchfixing en seksuele intimidatie die de Olympische kernwaarden van respect, vriendschap en fair play aantasten.

Daarom heeft NOC*NSF een Vertrouwenspunt in het leven geroepen. Hier kan je vragen stellen of meldingen doen over zaken die mogelijk in strijd zijn met de regels, waarden en normen in de sport. Dat kunnen persoonlijke dilemma’s of vervelende ervaringen zijn, maar je kunt er ook terecht wanneer je grensoverschrijdend gedrag van anderen wilt melden. In een vertrouwelijk gesprek met een vertrouwenspersoon of adviseur bespreek je wat je dwars zit en welke stappen je zou kunnen zetten om het aan te pakken. Je houdt zelf altijd de regie op wat er met je verhaal gedaan wordt.

http://www.nocnsf.nl/vertrouwenspuntsport