Onder het uur op de Damloop

Van de week was ik aan het trainen bij AV Zaanland en sprak ik met 1 van de snellere lopers van de club, Ruben Romkes. Hij gaf aan dat hij graag onder de magische grens van 60 minuten wil lopen op de Damloop en dat het een kwestie van 'nu of nooit meer’ gaat worden. 

Tijdens een lange duurloop moest ik hier aan terugdenken en bedacht ik me wat er wellicht nodig zou moeten zijn om dit doel te bereiken. Ruben is enthousiast en heeft een uitdagend doel gesteld. Hij heeft een baan van 40 uur en maarliefst drie vrouwen thuis rondlopen. Wie kan dat nou zeggen?

Lees meer: Onder het uur op de Damloop

Kleine bobbeltjes rondom je hielen?

Kleine ronde bobbeltjes om je hielen, grote kans dat ook jij ze hebt. Misschien is het je nog nooit opgevallen, want ze zijn alleen zichtbaar als je staat.

Als atleet is er een grote kans dat ook jij deze kleine bobbeltjes van 2mm tot 2cm groot aan de zijkanten van je hielen hebt. Wat is dit verschijnsel?

Lees meer: Kleine bobbeltjes rondom je hielen?

Met deze tips ga jij een snelle 10 km of halve marathon lopen!

Deze keer geef ik mijn visie op hoe je een snellere 10 km of halve marathon kunt gaan lopen.

Tip 1: Kies een evenement uit waarbij je ruim de tijd hebt om je op voor te bereiden. Neem bijvoorbeeld een tijdbestek van 3 maanden.

Lees meer: Met deze tips ga jij een snelle 10 km of halve marathon lopen!

Migratie

Je nadert ondertussen die befaamde Sara of Abraham. Het jarenlang trainen op de dinsdag en donderdag op de baan bij AV Zaanland ging je altijd zo gemakkelijk af. Met hoge snelheden hing je in de bochten en die prachtige, krachtige, reactieve pas op de voorvoetjes was een lust voor het oog. Wat een lekker gevoel toch om met zo ogenschijnlijk veel gemak te kunnen lopen.

Lees meer: Migratie

Excuus Truus

Excuus Truus

Deze keer schrijf ik eens over iets anders dan over pijn of over het verhelpen van klachten. Vandaag een blog over de “Excuus Truus”. De Excuus Truus is iemand die altijd excuses heeft. We kennen allemaal wel iemand in onze directe omgeving die voldoet aan het profiel van de Excuus Truus.

Lees meer: Excuus Truus

Hielpijn bij kinderen

Kinderen die klagen over pijn aan hun hiel, vaak net onder de achillespees of aan de onder- of zijkant van hun hiel moet je uiterst serieus nemen! De klachten lijken op een hielspoor of ontstoken achillespees maar vaak is het dit niet. Meestal hebben we het hier over de ziekte van Sever. 

Lees meer: Hielpijn bij kinderen

Belang van een goede dagelijkse schoen

Het is dinsdagochtend en om 11.00 uur heb ik een afspraak in onze podologie met Agnes, een hardlopende vrouw van rond de 40 jaar jong. Ze heeft last van vermoeide voeten, zware benen en pijnlijke knieën. Zelf denkt Agnes dat een zooltje uitkomst zal bieden en zij weer pijnvrij zal kunnen hardlopen. 

Lees meer: Belang van een goede dagelijkse schoen