(Sport)podoloog Job Faher met gastblog over schoenen op site van Jordi

Nieuw gastblog door (sport)podoloog Job Fahner! Hij neemt ons mee door de laatste evidentie en zijn praktijk ervaringen over het selecteren van de perfecte hardloopschoen.http://jordivanzelst.blogspot.com/2019/06/gastblog-de-perfecte-hardloopschoen.html

Thanking Qatar & the Aspire Academy

Voor het warme welkom, de nieuwe vrienden, het delen van kennis en de bijzondere persoonlijke ervaring. Ook op uitnodiging bij de Diamond Leaque in Doha geweest, waar wij Jamile Samuel 2e hebben zien worden, met de limiet voor het WK op zak!
Naast alle waardevolle theoretische & practische kennis van sportspychologie, dietiek, coaching en samenwerken, hieronder een paar ‘snippets’ van het onderzoek naar de jonge atleten van de Aspire Academy in Qatar:

Lees meer: Thanking Qatar & the Aspire Academy

Train de Scholspier oftewel de Musculus soleus

Hee daar,

Weer een leuk bericht voor de blessurerubriek..

Traint u ook wel eens de dieper gelegen kuitspieren (de m. soleus)? Grote kans dat het antwoord hierop nee is. Terwijl deze misschien wel belangrijker zijn gezien de krachten die ze leveren om de schokbelasting op te vangen in de standfase!

De soleus werkt keihard bij het hardlopen ????‍♀️????????‍♂️ zie eens de activatie bij... Lees verder via ????????????????????????

http://jordivanzelst.blogspot.com/2019/04/de-vergeten-hardloopspier-de-soleus.html

De startende loper blessurevrij!

Trots op ons prachtige tweeluik, de sportpsycholoog, Yannick Balk, PhD en fysiotherapeut, kennis en kunde gebundeld, om de Start to Run trainers van de Atletiekunie te educeren over blessurepreventie en prestatieverbetering bij de beginnende loper.

Lees meer: De startende loper blessurevrij!

13 minuten trainen en sterker worden? JAZEKER!!

Uit recent onderzoek blijkt dat 13 minuten trainen, in een frequentie van 3x p/week een significante toename geeft van kracht en uithoudingsvermogen!

Onderzoeker Schoenfeld vergeleek de effecten van laag volume (1 set), gemiddeld volume (3 sets) en hoog volume training (5 sets)in relatie tot kracht, uithoudingsvermogen en hypertrofie* bij 34 mannen die weerstand training uitvoerden.

Lees meer: 13 minuten trainen en sterker worden? JAZEKER!!

De meester atleet!

Mijn nieuwe blog staat online! Wel even schrikken voor mij, toen ik las welke leeftijd de auteurs aanreiken om een meester atleet te definieren.. Zo 'jong' (lees ervaren:) ben ik afgelopen jaar geworden ✅. Alhoewel: bewegen is leven! Veel leesplezier ?‍♂️?.

http://jordivanzelst.blogspot.com/2019/01/de-meester-atleet-hardlopers-35-jaar.html

Lees meer: De meester atleet!