Woensdagochtend groep

De enige woensdaggroep

Een groep van ongeveer 35 personen (voornamelijk vutters, oud atleten en parttimers) komt op iedere woensdagochtend bijeen op de kunststofbaan van AV Zaanland. 

De training begint om 9.15 uur en eindigt om 10.45 uur. Wel zorg je ervoor dat je om 9.15 uur al ingelopen hebt. De schema`s zijn zo opgesteld dat ieder op zijn eigen niveau kan mee doen. Na afloop van de training nog "even" koffie of thee drinken in de kantine. Bij die gelegenheid worden vaak onderling afspraken gemaakt om op andere dagen te gaan trainen voor een of ander evenement bv: de vierdaagse van Nijmegen, de fietsronde van Noord-Holland of een belangrijke loopwedstrijd.

Op sociaal gebied wordt ruim aandacht besteed aan het wel en wee van de deelnemers. Maandelijks wordt van iedereen een bijdrage gevraagd voor de "Lief-en Leedpot" Bij bijzondere gebeurtenissen worden uit deze pot de attenties bekostigd.

Wanneer trainen we?

 • Woensdag 9.15 uur tot 10:45 uur.

Wie is de trainer?

 • renebouwmeester
  René Bouwmeester

Zie ook het Trainingsschema

Meelopen met deze groep?

Kom ook sporten bij AV Zaanland! Ontdek hoe je lid kunt worden.

De woensdagochtendgroep, meer dan alleen de woensdagochtend!

Na één training bij Zaanland op de woensdagochtend hebben ze nog geen genoeg van elkaar. Op de vrijdagochtend wordt er door een groep ook nog getraind in en om Heemskerk en ’s winters in en om Castricum. In meerdere groepen gaan ze voor een duurloop over verschillende afstanden en parcoursen. Naast de duurlopers is er vaak ook een groep die kiest voor een stevige wandeling.

Daarnaast is er de jaarlijkse wandeltocht waar dit jaar 18 personen aan deel namen. Op 24 mei werd de NS wandeling “de Weelen” gelopen van Hoogkarspel naar Enkhuizen over 17 km.

 • 2014-05-24 wo wandeling1
 • 2014-05-24 wo wandeling2
 • 2014-05-24 wo wandeling3
 • 2014-05-24 wo wandeling4

Fotos laten zien: wandelen door de Weelen en een ijsje op het terras van het restaurant in het Streekbos.

Als de dagen weer wat langer worden en de temperatuur stijgt is het tijd voor de 'Witten Kuiten Trophy" Één keer per jaar wordt hij uitgereikt aan de loper met de witste kuiten.

 • wo ocht grp wittekuiten1
  De winnares van 2014 toont haar trofee.
 • wo ocht grp wittekuiten2
  Winnaar van 2013 links en de huidige winnares rechts samen op de foto