Groep4 geeft een stokje over

Ondanks dat de koffie van de trainert komt hebben we toch een aardig groepje bij elkaar. Het is zaterdagmorgen 9.00 uur en we verzamelen op de parkeerplaats bij Geversduin. De Oranje Route staat op het programma, ook wel bekend als de Beschutte Route.

Een rondje Bos en Duin door de Heemskerkse Duinen richting Castricum, niet te verwarren met de iets zwaardere Oranje Route die een kilometer verderop begint en richting Wijk aan Zee loopt. Een rondje van een kleine 12 kilometer, benieuwd of het genoeg is om de Dam2Damellende te vergeten. Er is in ieder geval geen frisse tegenzin aanwezig.

De dauw staat op de spinnenwebben, de zon die schijnt, temperatuur is heerlijk om te lopen. Het leven is mooi! Het levert mooie plaatsjes op en gesprekstof over het wereldwijde web. 

Het is druk op het pad, veel wandelaars, Nordic Walkers, hardloperts en uiteraard mountainbikers. De rek&strek op het pad lijkt een beetje een erehaag voor alle medemooiweergenietende sporters. Het is ook het momentje om iedereen nog even als vrijwilliger aan te wijzen voor de Zaanse Schanse Loop. Jeroen v.B. is de enige die loopt als vrijwilliger, de rest heeft, of als je nog niet hebt gereageerd, krijgt een vrijwilligersrol toegewezen. 

De Zaanse Schans Loop duurt nog twee weekjes, wij krijgen eerst nog de clubkampioenschappen voor de estafette 4x800. De trainert roept iedereen op die nog mee wil doen, om zich op te geven. Om nog even te oefenen wat nu handig werkt om het stokje over te dragen hebben we een estafettestokje meegenomen.

De trainert vraagt zich eigenlijk af of bij die 4x800 wel stokjes worden gebruikt, maar dat doet niet af aan de lol die je toch met een zo'n stokje kan hebben. Vooral tijdens de versnellingen is het lastig om het stokje van achter naar voren te krijgen. Zeker omdat, met de versnellingen de afstand tussen de achterste en de voorste best snel een onoverbrugbaar wordt, het zaak is om zo snel mogelijk het stokje door te geven. Het levert veel hilariteit op. 

Gelukkig weet Mick ons uit te leggen hoe je het stokje het best kunt overdragen, waardoor we tijdens de wedstrijd geen herhaling krijgen van wat het Nederlands estafetteteam overkwam tijdens het WK. "in de hand slaan en met de duim laten vergrendelen", "met links overgeven aan rechts"

Onderweg merkt Schaatsjan wat een mindere Damloop doet aan loyaliteit. Onderweg komt hij wat mountainbikende schaatsmaatjes tegen, maar die negeren zijn spontane ontmoetingsgroeten. Op het moment dat hij een troostende schouder zoekt binnen groep4 merkt hij dat er geen lopers zijn om bij uit te huilen. Resultaat is wel dat hij meer aandacht krijgt voor de natuur. 

We missen vandaag Michel. Ik wil niet zeggen dat Henk zijn woorden van een paar weken geleden worden bewaarheid, we geven hem nog even het voordeel van de twijfel. Wellicht ligt hij zijn huwelijkroes uit te slapen of verzorgt hij het ontbijt op het bed van zijn kerseverse bruid.

De Allround trainert was al vroeg op om de koffie te zetten (of zou Elly zo lief zijn geweest?). Het smaakt weer prima, de beloofde maagkrampen blijven achterwege, de maagtabletten kunnen we in de tas laten zitten. De koekjes zijn Zaans deze week, de trainert was langs geweest bij de meisjes van Verkade: Sprits met chocolade.

Volgende week rondje Postbezorgen om de omwonenden te informeren dat de Zaanse Schans Loop 11 oktober weer overlast kan bezorgen en vervolgens nog even naar de baan voor de clubkampioenschappen. Het starttijdschip ligt tussen 9.00 en 16.00 uur, maar het kan ook later worden. De indeling is inmiddels gemaakt en door de trainert doorgemaild. Dinsdag op de baantraining nog even cursusje stokjes doorgeven, komt allen!