Loopgekken!

Het was me het weekendje wel. Vanwege de vele DamtotDamloopafspraken doen we het zaterdagochtend rustig aan. Een thuiswedstrijdje in Zaanstad van een kleine 7 kilometer.

De trainert is de enige die scherp is deze training

Daar komen we normaal gesproken ons bed niet voor uit, zeker niet als de regen weer tegen het raam kletst, maar de Trainert heeft ons lekker gemaakt met koek vanwege een bijzondere dag die hij achter de rug heeft. Als vliegen op de stroop staan we dus met tien nieuwsgrierige loperts bij Zaanland voor het hek te trappelen.

Als we beginnen met lopen is het gedaan met de regen en lijkt het wel voorjaar. We doen de liquidatietour van Zaandam door de Westerwatering, zwaaien even naar de Prinsenstichting, wanen ons even in Castricum als we bij Koog over een grindpaadje lopen en voor we met de ogen knipperen lopen we alweer onder het spoor door naar de Provincialeweg. 

Het is nog geen half tien als we al weer aan de koffie zitten. Temperatuur is heerlijk, dus we zitten lekker buiten.

Wie jarig is trakteert, dus de goedkope koekjes hebben deze week plaats gemaakt voor verse Gevulde Koeken van de banketbakker van de Trainert. Weliswaar tegen de traditie van de Groep4 koffie, maar af en toe zetten zelfs wij de principes even opzij en maken we voor de trainert een uitzondering. Lekker hoor!

Henk, Mike en Mark komen hebben niet meegelopen maar komen wel langs om de verjaardag mee te vieren (…en allemaal mee-eten!) . De trainert had gelukkig royaal ingekocht dus de koek was nog lang niet op. Wie ook nog niet op waren, zijn  een aantal lopers van groep4. Zij doen namelijk ook die dag nog mee aan de DambyNight op zaterdagavond. Kon er zelf helaas niet aan meedoen, want het is toch leuk om over je eigen eiland te lopen. Keuzes, keuzes, keuzes…

Op zondag is het voor vele Zaanlanders D-day: DamtotDamloopdag! De dag waar men het hele jaar naar heeft uitgekeken, het hele jaar hard voor heeft getraind om de tijd van eerdere jaren te verbeteren. Alles er voor gedaan, alles er voor gelaten! De dag waarvoor de Loop voor Hooploop, de Zaankanterloop en de WUP-lopen in dienst hebben gestaan. Stijf van de spanning staan we in het wedstrijdvak. 

Een ieder heeft zo zijn eigen doel: “PR verbeteren”, “snelste van Groep4 zijn”,” testen hoe je ervoor staat”, lekker lopen en genieten”, “kilometers maken”, “Jacqueline voor te blijven”. Wat zou het fijn zijn als je toch een aantal van bovenstaande doelen kan combineren, zodat je niet op de Zuiddijk al aan de wedstrijdstress ten onder hoeft te gaan, je richttijd niet haalt en je jezelf uiteindelijk teleurgesteld over de finish sleept. 

“te snel gestart”, “te warm gekleed”, “teveel mensen op het parcours”, “pijntje hier”,”het was te warm” “pijntje daar”. Velen zijn met hoge verwachtingen  gestart , een enkeling heeft het waar kunnen maken. 

’s Avonds wordt er in de Fabriek druk geëvalueerd wat goed ging en waar het misging en gespeculeerd wat de tijd van Piet Glas nu was, of Fons onderweg ook die grote camera mee had en waar was Henk? Alleen Mick komt in de uitslagen voor. 

Heracles uit is altijd lastig, maar 3 punten verliezen is toch geen reden om niet De Loop te lopen waar je het hele jaar zo naar hebt uit gekeken?

Pluim van het weekend gaat denk ik naar Simon. ’s Ochtends vroeg op om koffiete  zetten, dan stukje lopen, dan gauw naar huis voor de afwas om ’s avonds weer een stukje te lopen. Snel naar bed, want ’s ochtends moet hij weer naar Amsterdam lopen om daar te starten voor de DamtotDamloop. Ik denk dat hij zondagavond op de bank tegen de schouder van zijn vrouw in slaap is gevallen. 

Volgend jaar allemaal beter!