Veel Onrust in groep 4

Vandaag weer een thuiswedstrijd in het Zaanse vanuit het complex van Zaanland. De Zaanse Parkenloop staat op het programma, een loopje van een kilometer of 12 door de parkjes die Zaandam rijk is. Henk gaat mee op de fiets maar zoon, dochter en schoonzoon to(wanna)be lopen met de oude mannen en de jonge deernes mee. 

Ondanks de Loop voor Hoop die deze zaterdagavond op het programma staat zijn er een Hoop Lopers van groep 4 aanwezig. De echte liefhebbers lopen beiden, de wedstrijdlopers alleen vanavond en de rest geniet van de morgen te genieten in het Zaanse Groen. Ik zou dit blog kunnen vullen met alle namen en zo snel klaar kunnen zijn omdat het A4tje dan vol is, maar dat zou geen eer doen aan de door de trainert uitgestippelde route. Ik denk dat we met een man of 20 waren. Allemaal fanatiek in training voor de Damloop!

Via de Westzijde, de Onruststraat en de Parkstraat komen we aan in het eerste park, Het Volkspark. Hier doen we de staande Rek&Strek. Zouden we dit liggend doen, is de kans te groot dat we in de shit geraken. Het Volkspark is onwijs populair bij de hondenliefhebbers, en dat is te merken op het grasveld. 

Na de Rek&Strek langs het station en de Provinciale weg naar de levensgevaarlijke  Den Uylbrug. Met een versnelde pas rennen we de brug op of over en worden achterblijvers opgeveegd. Over de brug trappetje af, en even sfeerproeven op het D2D-parcours. Er volgt een anekdote over een ‘Drijfhoutje’ 

Via de Zuiddijk lopen we richting Vijfhoekpark. Aldaar een versnelling naar het Chocoladeletterpunt van de Vijfhoekparkloop. Helaas nog te vroeg voor chocoladeletters van Henk. Daar is het trouwens ook te warm voor, die zouden al zijn gesmolten voordat we aan de koffie zouden zitten. 

Vanuit het Vijfhoekpark lopen we over de Vlinderbrug via  de Zuidervaart naar het Darwinpark. Over de grindpaadjes wederom een versnelling. Het deelnemersveld wordt behoorlijk uit elkaar getrokken. Als een stel jonge honden wordt er gesprint naar de Twiskeweg. 

Na de hergroepering even een stukje rustig, er wordt overgestoken naar het volgende park, het Burgermeester In ‘t Veldpark. Wederom versnellen tot de brug van de Heemtuin. Iedereen loopt tot de juiste brug, alleen is die niet bij de Heemtuin. Daar aangekomen is de Onrust verdwenen. Een klein groepje met verantwoordelijke trainer loopt terug om de Onrust op te halen en de rest loopt langzaam uit richting de koffie. 

Bij de koffie is de Onrust teruggekeerd en zijn we weer compleet. Deze keer weer met koek, maar door de grote opkomst is het nog even afwachten of de koek niet op is en de koek je neus voorbij gaat. De zorgen die Simon heeft of er wel genoeg is voor iedereen, zijn ongegrond. Alles gaat schoon op. Waarschijnlijk ook omdat Diana een Carmody-alert heeft verspreid omdat ze de monstertruck nodig heeft en Carmody snel naar huis moest. Denk dat het nog lang onrustig was in Westzaan.

Vanavond alle Hooplopers succes! Vergeet je niet aan te melden voor de 800 meter estafette. Voor de liefhebbers heb ik nog een DamByNightstartnummer in de aanbieding. Ik heb die avond een Roparunreuniebarbecue, dus kan helaas niet meelopen. Mochten je interesse hebben, let me know, anders gooi ik het in de @Loopmaatjes Vraag en Aanbod Facebookgroep.