Te hooi en te gras versnellen in de Andere Polder

"We gaan zaterdag voor een rondje door de andere polder van ik denk 14 km+. We vertrekken vanaf de baan om 08.30 uur of iets later, en starten om 09.00 uur of iets vroeger bij de Krokodil. Gezien de vorm van de meeste atleten van Groep 4 heb ik er alle vertrouwen in dat het prima training wordt".

Na een loopsabbatical van 5 weken kan ik het niet maken na deze warme motiverende woorden uit de uitnodiging de training niet te hervatten. Geënthousiasmeerd sta ik met 5 man bij Zaanland klaar voor de zaterdagloop. Bij de Krokodil staan nog 4 man te trappelen. Het is fijn om te zien dat anderen zich tijdens mijn afwezigheid hebben opgeworpen om de nietlopers via de wekelijkse blog te blijven informeren. 

Op deze warme dag heeft groep 4 concurrentie van de Evianloop van de vrijdag ervoor en de Sail. Marco gebruikt zijn boot als rondvaartboot en heeft wat loperts als bootvluchteling mee. Gevolg is dat we met slechts 10 mannen inclusief trainert in plaats van de gehoopte 15 tot 20 man om strak 9 uur beginnen.

Wederom hengstenbal. Het gesprek tijdens de snelle rek&strek komt dus al gauw op de Rennende Rukker uit, stofjes die vrijkomen in je hoofd tijdens het hardlopen en voorbijfietsende oud groep4leden (dàg Carolien van Tunen, op de fiets op weg naar een duinsambawandeling van 20 km). Het wordt vandaag sowieso een meet&greet van Groep4leden, want later zullen we ook nog een fietsende HongKongJos en later een fietsende AndriesLuto tegenkomen.

Het rondje door de Andere polder ligt aan de andere kant van de provinciale weg en gaat richting Heemskerk. Route zit globaal in het hoofd van de trainert. Richting Busch en Dam en dan rondje rond de Heemskerkse Golfbaan, over de Communicatieweg en  langs de buitenkant van Assendelft via de Provinciale Weg weer terug naar de Krokodil. Onderweg wat versnellingen van 1, 2, 3 en 4 minuten en weer terug. Er zit geen systeem in wanneer de versnellingen beginnen; Te hooi en te gras, dus lukraak, zonder systeem of regelmaat! En doorlopen tot de tijd om is of tot de volgende kruising en dan terugkeren. 

Onderweg gesprekken over de Wuplopen, vakantie,  marathontraining en de LoopvoorHooploop van volgende week zaterdagavond. Ondanks de LoopvoorHooploop is er wel animo om zaterdagochtend te trainen. Stel de trainert dus niet teleur! De beloofde 14+ eindigt al na 12 kilometer omdat we ergens te vroeg linksaf sloegen, maar het voelde wel als 14+, dus rekenen we het voor deze keer goed. 

Bij de koffie komt Simon tot de verschrikkelijke ontdekking dat er geen koekjes zijn. Door de bruiloft van zijn dochter zijn de wekelijkse boodschappen er bij ingeschoten. Dat is wel een tegenvaller. Laat het niet weer gebeuren, anders moeten Groep4 toch echt een andere cateraar gaan zoeken. De serveerster van de Krokodil vindt het niet erg dat we haar picknicktafel als koffietafel gebruiken. 

Als goedmakertje voor het ontbreken van de koekjes heeft de trainert een aanbod om mee te doen voor de clubkampioenschappen estafette 800 meter. Deze vinden plaatst op 3 of 4 oktober (definitieve datum horen we nog), waar met minimaal 2 teams aan mee willen doen. Geeft u allen op bij de trainert. Hoe meer zielen hoe meer kans op clubkampioenen uit Groep4!