Groep 4 en het geheim van de ketonen

De afgelopen twee zaterdagen stonden in het teken van de tempo’s. Ging het er vorige week tijdens de Brederoute-route-vanaf-de-hockeyvelden-maar-inclusief-strand al redelijk wild aan toe, in Wijk aan Zee ging de groep helemaal los. Hebben de geheimzinnige ketonen ook de atleten van Groep 4 bereikt?

Sinds de start van de Tour de France is er een verandering waarneembaar in de groep - om de beurt en vanuit het niets zetten de lopers versnellingen in en jagen zij op imaginaire bolletjestruien, groene truien en gele truien (voor de witte trui zijn we allemaal te oud - behalve Jamie, maar die wil nog even recupereren van haar Afrika-avontuur voordat ze zich weer in het zaterdagse loopgeweld stort).

In Santpoort werd het tempo nog enigszins gesmoord door twee onderbrekingen:

  1. Een wc-excursie bij Parnassia, waarbij de ploegleidert ons vol enthousiasme meetroonde naar het herentoilet, van waaruit de heren via een one way screen zicht hebben op het damestoilet - dat wil zeggen: op de dames die bij de wasbakken hun handen wassen en zichzelf optutten. Of dat het plasproces bij de mannen nu stimuleert of juist afremt, werd niet geheel duidelijk.
  2. Een viertal huppelende damherten (volgens de ploegleidert waren het schaakherten) waardoor de atleten allemaal even stilvielen van bewondering. Hoewel, Jan de schaatser kreeg er vooral honger van en fluisterde verlekkerd iets over malse biefstukjes.

In Wijk aan Zee, afgelopen zaterdag, stoven de groep vierders langs de oranje paaltjes alsof hun leven er van afhing. Niet alleen als de ploegleidert opdracht gaf voor een stevige versnelling, maar ook op heel veel andere momenten. Boze tongen beweren dat de groep gebruikmaakt van (al dan niet mechanische) doping, anderen denken dat de toverdrank van Froome ook de atleten van Groep 4 heeft bereikt. Met ketonen zouden de Brederode-route en de oranje route a walk in the park worden.

Geen van de atleten echter, laat er een woord over los. Ze roepen hooguit iets over ‘goede vorm’ en ‘hard getraind’, terwijl ze hun inderhaast leeggelurkte bidons snel in de achterbak wegmoffelen.

Volgende week gaan we kerosine snuiven bij Schiphol - volgens Carmody heeft dat ongeveer dezelfde uitwerking als een flesje vloeibare ketonen. We gaan het zien. Laten we in elk geval proberen om een urinedouche te voorkómen.