Laatste nieuws Jeugd

Triple IT Indoor Gala Alkmaar

Zaterdag 13 december deden een aantal Zaanland atleten (D junioren) mee aan deze leuke indoorwedstrijd. Het leukste van allemaal was dat ze het ook erg goed hebben gedaan!

Het eerste onderdeel van de dag van de 60 meter horden, wat voor de D junioren een nieuw onderdeel is. Jessamy Roubos deed hier aan mee en na het pas twee keer geoefend te hebben tijdens de trainingen heeft ze een mooie 4e plek behaald. Dit smaakt naar meer!!

Vervolgens moest Yara Lang laten zien op de 1000m wat zij in huis heeft. Yara mocht in de laatste serie rennen, wat uiteindelijk de snelste serie was. Met een 7de plaats heeft ze laten zien dat Zaanland een nieuwe lange afstand loopster in huis heeft.
Jens Broek moest na Yara de 1000m rennen. Hij mocht lopen in de 1ste van de twee series. Jens heeft de gehele 1000m op een mooie koppositie gelopen met helaas maar weinig weerstand van de andere atleten in zijn serie. De atleten in de 2de serie liepen net allemaal wat sneller wat hem een 10de plek opleverden.

Jessamy moest tussen haar horden serie en horden finale ‘even’ hoogspringen. Hoogspringen is niet haar sterkste onderdeel maar leverde haar toch een nieuw persoonlijk record (1.25m) en een 4de plaats op. Na het hoogspringen moest zij gelijk naar het kogelstoten om daar een medaille in de wacht te slepen. Met een stoot over de 9m eindigen zij op een tweede plek.

Op de 60m was Zaanland druk bezet, bij de jongens deden Jens Broek en Rick van der Veen mee. En bij de meiden moesten Jessamy Roubos en Valérie Bosch strijden om de eerste plek. Uiteindelijk heeft Jens net geen finale plek weten de bemachtigen, maar wel weer een persoonlijk record! En met zijn 2de wedstrijd in de atletieksport mag hij daar heel trots op zijn. Rick en Valérie zijn uiteindelijk 2de geworden en Jessamy 1ste! Goed gedaan allemaal!

Tussen het sprinten door heeft ook Rick zich laten zien op het hoogspringen. Met een sprong over de 1.30m is hij 2de geworden van de atleten die aan dit onderdeel deelname.

Ik zeg op naar de volgende wedstrijd!!