Midden Afstand Groep

De Instapgroep Middenafstanden start op 2-1-2015 !!

Het plan om een instapgroep Middenafstand te beginnen is haalbaar gebleken ! Inmiddels hebben 14 Zaanland leden zich hiervoor aangemeld. Tijdens de bij a.v. Zaanland gehouden informatieavond (vrijdag12/12) zijn de ideeën door de hierbij betrokken enthousiaste trainers verder verduidelijkt aan de groepsleden en is met deze ‘’instappers’’ persoonlijk gesproken over hun verwachtingen en doelen.

De trainingen zijn, zo was de inschatting vooraf, zeer geschikt voor alle (beginnende en ervaren) lopers/loopsters en vooral bedoeld als kennisname. Het trainingsprogramma is van betrekkelijk korte duur (5 maanden).
De aangemelde leden sprak dit aan; de groep blijkt ook divers van samenstelling; er zijn loper/loopsters die al (zeer) lang lid zijn van de vereniging; anderen zijn dat sinds kort. Alle lopers/loopsters zijn ook lid van een van de loopgroepen (dinsdag/donderdag).

Wat houdt de training in deze Instapgroep MA in ?
Er wordt 1 x per week gericht getraind op het verbeteren van loophouding en looptechniek van iedere deelnemer. Het worden inhoudelijk gevarieerde baantrainingen; voor de bijbehorende (korte) tempo’s/snelheidstrainingen worden deelnemers ingedeeld in gelijkwaardige groepen.
Het beoogde resultaat van de trainingen is dat hiermee gericht kan worden gewerkt aan het verhogen van de basissnelheid van de individuele leden.

De IMA groep start op vrijdag 2-1-2015 aanvang 19:00 uur bij a.v. Zaanland.
De trainingen eindigen in mei 2015; 3 nog te organiseren TEST wedstrijden op de baan zijn onderdeel van het trainingsprogramma.

Het trainingsprogramma wordt samengesteld door Louis Dam; tijdens de wekelijkse trainingen staan naast Louis Dam, Rene Bouwmeester, Aad Bentvelzen en/of Alex Bouwmeester voor de groep.
De inhoud van de trainingen wordt gepubliceerd op de site van Zaanland.

De trainingen staan open voor alle leden van a.v. Zaanland; aanmelding voor deelname hieraan kan het beste plaatsvinden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wanneer trainen we?

  • Vrijdag 19.00 - 20.30 uur

Wie zijn de trainers?

Aad Bentvelzen
Aad Bentvelzen

Alex Bouwmeester
Alex Bouwmeester


Louis Dam

René Bouwmeester
René Bouwmeester


Meelopen met deze groep?

Kom ook sporten bij AV Zaanland! Ontdek hoe je lid kunt worden.