Laatste nieuws Baanatletiek

Sneller worden in het/de komend(e) jaar/jaren..?

Kennismaken met de middenafstanden !!

Laten we even uit gaan van de gedachte dat je een loper/loopster bent die beter wil. Je loopt nu langere afstanden en staat je mannetje/vrouwtje in een van de loopgroepen bij Zaanland.

Je wilt snellere tijden neerzetten en je PR’s verbeteren, misschien wil je het inmiddels stokkoude clubrecord in jouw leeftijdsklasse aanvallen….je wilt kortom een betere loper/loopster worden en er uit halen wat er in je zit…

Langere afstanden zijn goed trainbaar en met name afhankelijk van je mogelijkheid om daar (veel) tijd voor vrij te maken. Efficiënt lopen, tempogevoel ontwikkelen en geen energie verspillen zijn de topic voor de langere afstanden. Het ontwikkelen en vasthouden van hogere snelheid bij de midden-afstanden (800-1500 meter) is een ingewikkelder verhaal. Bij de trainingen daarvoor ligt de nadruk naast loopefficiëntie en tempogevoel meer op het handhaven/ontwikkelen van een goede loophouding en looptechniek bij hogere snelheden. En bij dat verbeteren van die loophouding en looptechniek is winst te halen voor hen die beter willen/sneller ..!!

Een groep trainers heeft het plan om een soort van Instapgroep Middenafstanden op te starten. Deze instapgroep staat open voor alle leden van alle loopgroepen bij a.v. Zaanland die sneller willen worden..
Het idee is om 1 x per week gedurende de avonduren een training te organiseren waarbij gericht aandacht wordt besteed aan het verbeteren van loophouding en looptechniek van iedere deelnemer. Het worden inhoudelijk gevarieerde baantrainingen waarbij deelnemers een persoonlijk programma uitvoeren. Voor de bijbehorende (korte) snelheidstrainingen worden deelnemers ingedeeld in gelijkwaardige groepen.
Het idee is daarbij dat deelnemers van deze Instapgroep niet de ‘’eigen loopgroep’’ hiervoor hoeven te verlaten. De trainingen zijn ook vooral bedoeld als kennisname en van betrekkelijk korte duur. De groep start in de 1e week van 2015 en duurt tot eind mei 2015.

Het plan ziet er als volgt uit:

November 2014 - Inventarisatie
Inventarisatie van de belangstelling voor deze Instapgroep MA bij leden van Zaanland.
In het bijzonder de leden die afgelopen jaar hebben meegedaan aan de TESTLOPEN van av.Zaanland (1000, 1500, 3000, 5000 meter) worden hiervoor van harte uitgenodigd.

Als dit alles je aanspreekt nodig we je uit om je hiervoor aan te melden door het versturen naar een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook kan je je aanmeldingen via de aanmeldingslijst welke is/wordt opgehangen in het clubgebouw.

December 2014 - Persoonlijk gesprek
Na aanmelding zal iedere deelnemer een persoonlijk gesprek hebben met een van de trainers; op basis van dit gesprek wordt een persoonlijk trainingsplan gemaakt.

Januari 2015 - Start
In januari starten de trainingen. 

Informatie over dit plan is te verkrijgen bij de veelal tijdens clubavonden (dinsdag/donderdag) aanwezige trainers Louis Dam, Diana Hulskamp, René Bouwmeester en Aad Bentvelzen.
Ook kan je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.