Laatste nieuws Baanatletiek

Zilver Roubos bij meerkamp Noord-Holland

Jessamy Roubos uit Zaandam heeft het zilver gepakt in te categorie meisjes A2 op het atletiek meerkampkampioenschap van Noord-Holland.

Bron: Rodi Nieuws uit de regio

ZAANDAM - Jessamy Roubos uit Zaandam heeft het zilver gepakt in te categorie meisjes A2 op het atletiek meerkampkampioenschap van Noord-Holland. De finalewedstrijd werd zaterdag 20 september gehouden bij AV Dem uit Beverwijk. Na winnares Laura van Langen van de Streker AV uit Grootebroek zette de Zaanse de beste prestatie neer op de 60 meter, het hoogspringen en kogelstoten. Dat is een verbetering van haar derde plaats van vorig jaar. 

Roubos traint bij AV Zaanland en plaatste zich in Beverwijk voor de derde achtereenvolgende keer voor de finale van de meerkamp pupillencompetitie in de regio Noord-Holland. De strijd om de tweede en derde plek was een hevige en uiterst spannende. Jessamy had een vliegende start. Met kogelstoten verbeterde de jonge atlete niet alleen een persoonlijk record, maar verbrak ook nog eens het clubrecord met een afstand van 9 meter en 52 centimeter. Het gevoel en de vorm waren klaarblijkelijk goed op deze zonnige dag. 

Daarna was het hoogspringnummer, waarbij Jessamy zich een doel had gesteld van 1 meter 25. Hiermee zou ze op dit onderdeel in de buurt van de concurrentie blijven. Jessamy sprong dit echter niet en bleef steken op 1 meter 20. Ze evenaarde zo wel haar persoonlijk record, maar de teleurstelling was toch vrij groot. 

Opgeven was niet aan de orde voor Jessamy, die als grootste wens heeft om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Bovendien was de strijd nog niet gestreden, want er stond nog een laatste onderdeel op het programma. Na diverse peptalks stond Jessamy vol energie in de startblokken en snelde zij naar een tijd van 9.07 seconden op de 60 meter sprint. Dat betekende een persoonlijk record, waarmee de atlete zichzelf een felbegeerde tweede plek bezorgde.